2011. július 31., vasárnap

Szirmay Antal: Magyarország szóképekben - Jelenlegi ára: 2 090 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Magyarország szóképekbenA könyv listaára: 2400 Ft. Leírás:
Szirmay Antal Hungaria in parabolis című közmondásgyűjteménye értékes forrása a régi magyar művelődésnek. Elsősorban azért, mert az 1804-ben, majd 1807-ben latinul megjelent mű a magyar művelődéstörténet első, tudományos igényű (a kor színvonalán is csak félig tudományos) összefoglalása. Szirmay munkája, mely első ízben kerül magyarul az olvasók kezébe, a 18. század végén a magyar nyelvhagyományok (folklórszövegek, szólásmondások) megőrzése céljából megindult gyűjtőmozgalomba illeszkedik. Szirmay adatai mindazonáltal nem újszerűségükkel tűnnek ki, hanem a szerző ötletes, olykor délibábos magyarázatai, mindenekelőtt pedig szellemes előadásmódja révén. Három részre osztott műve első felében Magyarország társadalmi, földrajzi, nemzetkarakterológiai, gasztronómiai leírását adja, a magyar történelem és művelődés legfontosabb témaköreit veszi számba, bőségesen merítve az ókori és középkori történetíróktól eredő toposzokból, melyek azonosítása többnyire nem könnyű feladat. A kötet második része magyar közmondásokat és szójárásokat idéz, míg a harmadik egység latin szállóigék magyar megfelelőit sorakoztatja fel. E maga korában is ellentmondásosan megítélt, ám nagy hatású (pl. Arany itt találkozott a nagyidai cigányok történetével), adomákban, irodalmi idézetekben, Szirmay maga költötte verseiben, a nemzetiségek szavajárását utánzó szövegekben bővelkedő mű Vietórisz József klasszika filológus, nyíregyházi gimnáziumi tanár több mint ötven éves, az eredeti nyelvi bravúrosságát, ízes nyerseségét visszaadó fordításában jelenik meg az 1807-es második kiadás alapján, kiegészítve az 1804-es első kiadásból kicenzúrázott részekkel, továbbá Botos Péter református lelkész jegyzeteivel (ő szintén lefordította a művet), Kovachich Márton György 1804-es előszavával, valamint Csörsz Rumen István e kiadáshoz írt bevezető tanulmányával és jegyzeteivel. A bibliográfiával és névmutatóval záródó mű főként a régi magyar művelődéstörténet iránt komolyabban érdeklődő nagyközönséget célozza, de a szakembereket is érdekelni fogja - kiindulásul szolgál a latin szöveg internetes kritikai kiadásához is. ISBN: 978-973-26-0874-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 090 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 05:38
. Szirmay Antal: Magyarország szóképekben - Jelenlegi ára: 2 090 Ft

Fontos