2011. július 28., csütörtök

Katasztrófák a nemi működés fejlődésében - Jelenlegi ára: 1 720 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Katasztrófák a nemi működés fejlődésébenA könyv listaára: 2100 Ft. Leírás:
A Katasztrófák a nemi működés fejlődésében a Freud-barát és Freud-tanítvány, Ferenczi Sándor fő műve, legfontosabb hozzájárulása a freudi elmélet értelmezéséhez is, kiszélesítéséhez is. A kötet alapproblémája az onto- és filogenezis összefüggése az emberi psziché alakulása, reakcióképességei és természetesen működése folyamán. Ezt a hatalmas kérdéskört egyetlen területre, a nemi működés területére szűkíti Ferenczi. Részint azért, mert ennek a terrénumnak alapvető a szerepe a freudi elmélet egészében, részint azért, mert ritka világossággal kimutathatók rajta az onto- és filogenetikus összefüggések, végül azért is, mert a sajátos Ferenczi-féle koncepciónak legnagyobb újdonságai a nemi élet megfigyeléséből, értelmezéséből adódtak. A tanulmány három nagyobb fejezetből áll. Az elsőben (Ontogenetikai rész) az ejakulációs folyamat elemzése, a párosodás aktusának vizsgálata, az erotikus valóságérzék fejlődésfokainak ritka részletességű analízise, valamint a nemi aktus mozzanatainak az értelmezése található. Ezek alapján szögezi le Ferenczi, hogy mire van és mire nincs magyarázat az individuumok ontogenezisében. A második rész (Filogenetikai rész) az ontogenetikai és a filogenetikai folyamatok párhuzamosságát, egymásra vonatkoztathatóságát elemzi, és itt mondja ki a kötet legfontosabb megállapításait is, hogy a genitalitásban az ontogenetikuson kívül megnyilvánulnak filogenetikus katasztrófák emlékei is, sőt - jegyzi meg a szerző - ezek a fontosabbak a lereagálás módját tekintve. A harmadik rész, a Függelék néhány, a fő szövegbe szervesen be nem építhető, azok mondandójával mégis szoros kapcsolatban álló részkövetkeztetést mutat be (koitusz és alvás összefüggései, bioanalitikai meggondolások stb. ). A kötet a pszichoanalízis nagy művei közül való, ellentétben azonban Freud legtöbb művével, csak meglehetős előismeretek (elsősorban Freud műveinek ismerete) birtokában érthető. - Főként szakemberek olvasmánya. ISBN: 978-963-88997-1-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 720 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 22:40
. Katasztrófák a nemi működés fejlődésében - Jelenlegi ára: 1 720 Ft

Fontos